Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΔΙΑ, ΕΡΜΗΝΕΙΣ, ΠΑΛΙΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ












Παλιές Ονομασίες-Καϊμακτσαλάν
ΕΔΕΣΣΑ ΠΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Οδοιπορικά Βραχογραφίες


Ένα νέο βιβλίο Έλληνα ερευνητή που σχετίζεται με σημάδια και χάρτες θησαυρών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες. Πρόκειται για το "Παλιές Ονομασίες-Καϊμακτσαλάν" συγγραφέας του οποίου είναι ο Κλεάνθης Παν. Σαμαράς. Στις 160 έγχρωμες σελίδες του έργου ο αναγνώστης περιηγείται σε όλα τα παλιά (αρχαία, βυζαντινά, σλαβόφωνα, τουρκόφωνα) τοπωνύμια (μικροί οικισμοί, μαχαλάδες, χάνια, ρέματα, βουνά και λόφοι) της περιοχής του νομού Πέλλας, του ορεινού όγκου της Καρατζόβας, του Βόρα, της Έδεσσας και των Γιαννιτσών.

Πρόκειται για έρευνα προσωπική με μεγάλο λαογραφικό ενδιαφέρον που δεν απευθύνεται μόνο σε ειδικούς αλλά σε κάθε αναγνώστη. Αξίζει να τονίσουμε ότι το βιβλίο αξίζει να το διαβάσει ο κάθε χρυσοθήρας στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται όλα τα νομίσματα (αρχαία, ρωμαϊκά) της περιοχής με λεπτομέρεια και πλήρη περιγραφή και αναγράφονται οι ελληνικές ονομασίες των πόλεων όπως ήταν από τα αρχαία χρόνια. Ο αναγνώστης βλέπει παλιούς χάρτες, σχεδιαγράμματα και έρχεται σε επαφή με αποκαλυπτικές φωτογραφίες βραχογραφιών (σημάδια) που θα εξάψουν τη φαντασία των κυνηγών θησαυρού. Ανιχνευτές μετάλλων !

Το βιβλίο μεγέθους Α4 συνοδεύει μεγάλος έγχρωμος αναλυτικός παλαιός χάρτης στον οποίο με επιμέλεια έχουν τοποθετηθεί οι νέες και παλιές ονομασίες στις περιοχές από τη Βεγορίτιδα λίμνη (Όστροβο) έως το Καϊμακτσαλάν, την Τζένα, το Πόζαρ, την Αλμωπία (Καρατζόβα),την Έδεσσα (Βοδενά) την αρχαία Πέλλα (Ποστόλ Κιλισέ) και τα Γιαννιτσά (Γιενιτζέ Βαρδάρ).

Τέλος μια σπάνια συλλογή φωτογραφιών με σημάδια και τόπους θησαυρών από το αρχείο του συγγραφέα και ερευνητή Κλεάνθη Σαμαρά. Το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε κυνηγούς θησαυρών με ανιχνευτές χρυσού, αλλά μπορεί κάποιος να το αποκτήσει και για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Polatidis Group
Πολατίδης
Τιμή βιβλίου: 39€






ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΣΗΜΑΔΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ


Tο καινούργιο βιβλίο του Κλεάνθη Σαμαρά με πολλά νέα σημάδια, βραχογραφίες, οδοιπορικά, ιστορίες και θησαυρούς. Στις 160 σελίδες του βιβλίου αποτυπώνονται εμπειρίες, οδοιπορικά, υλικό και δουλειά πολλών δεκαετιών.

Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε πάνω απο 260 σημάδια με αναλυτικό σχεδιάγραμμα μαζί με πιθανές λύσεις και ερμηνείες. Φωτογραφίες απο σημάδια που βρέθηκαν σε οδοιπορικά και σε συγκεκριμένες τοποθεσίες με ιστορία. 

Οι αντάρτες προτιμούσαν να κρύβουν τις λίρες στα δέντρα. Οι αποκρύψεις τους γίνονταν συνήθως γρήγορα, βιαστικά και κάτω από συνθήκες πίεσης. Γι’ αυτό όπου βρέθηκαν αντάρτικες αποκρύψεις δεν ήταν πολύ βαθιές.Ήταν για παράδειγμα στους 30 πόντους έως 80 πόντους. Τα δέντρα που προτιμούσαν οι αντάρτες, και σε παρόμοια δέντρα βρέθηκαν χρυσές λίρες , ήταν:

ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ-ΔΕΝΤΡΑ
ΠΕΥΚΑ, ΔΡΥΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΑ,  ΑΚΑΚΙΑ , ΙΤΙΑ, ΟΞΙΑ, ΑΚΡΑΝΙΑ, ΛΕΥΚΑ, ΚΕΡΑΣΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ, Κωδικοποιημένα σημάδια, μυστικά σύμβολα που έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς.
Σκάλιζαν και χάραζαν με την ξιφολόγχη τους πάνω στον κορμό του δέντρου κάποια σύμβολα που να μπορούν να τα αναγνωρίσουν από τα άλλα δέντρα εύκολα μέσα στο δάσος. Ή κάποιο δέντρο από μόνο του ήταν πολύ χαρακτηριστικό και δε χρειαζόταν να το σκαλίσουν. Τέτοιο χαρακτηριστικό δέντρου θα μπορούσε να είναι μια κουφάλα, δέντρο «τροχονόμος», κ.α. Οι αντάρτες σε αντίθεση με τους Τούρκους
τα έβαζαν σε ακτίνα το πολύ 8 μέτρων από τα δέντρα.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙΣ
Οι οργανωμένες αποκρύψεις ανταρτών δε μοιάζουν με τις παραπάνω, καθώς έκρυβαν με διαφορετικό τρόπο, με εντολή του ανώτερου «καπετάνιου» και με οργανωμένο σχέδιο, πολύ βαθύτερα και πολύ πιο σίγουρα. Δεν είχαν σημάδια μόνο τα δέντρα, αλλά και πολλά άλλα.Σταυρός - πέταλο πάνω σε καμάρα. Σχηματισμός διάφορων ζώων και σύμβολα όπως,άλογο, κατσίκι, πρόβατο, ψάρι, φίδι, λαγός, ζαρκάδι, ελάφι, γουρούνι, λύκος, σκύλος, αλεπού, γαϊδούρι, μουλάρι, μία χελώνα.

Τέλος μια σπάνια συλλογή φωτογραφιών με σημάδια και τόπους θησαυρών από το αρχείο του συγγραφέα και ερευνητή Κλεάνθη Σαμαρά. Οι φωτογραφίες είναι όλες έγχρωμες για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Polatidis Group
Πολατίδης
Τιμή βιβλίου: 50,00 €










ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΣΚΟΠΙΑ
ΟΡΥΚΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΟΥ


Ένα καινούργιο βιβλίο που επιμελήθηκε ο Κλεάνθης Σαμαράς κυκλοφορεί με τίτλο: ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΣΚΟΠΙΑ ΟΡΥΚΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΟΥ
Παρόμοιο βιβλίο λείπει από την αγορά, όσοι το διάβασαν δήλωσαν θαυμασμό και την επιτακτική ανάγκη να συμπληρώσει την βιβλιοθήκη κάθε ερευνητή, ένας πραγματικά πολύτιμος οδηγός.

Το βιβλίο αναφέρεται εκτενέστερα σε μεθόδους, έρευνες και παραδείγματα για την ραβδοσκοπία, την εκκρεμοσκοπία καθώς και στα ορυκτά μεταλλεύματα του χρυσού, αργύρου και χαλκού με πλήρη ανάλυση και πληροφορίες, λύνοντας έτσι πολλές απορίες και θεωρίες που επικρατούσαν μέχρι σήμερα.
Μεταξύ άλλων αναφέρονται θέματα όπως η Interferometry, μία τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως στην φυσική για την μελέτη των πεδίων ακτινοβολίας και η οποία εφαρμόζεται πλέον και στην έρευνα της ραβδοσκοπίας.
Όλα τα περίτεχνα πειράματα που διεξήγαγε ο μεγάλος και διακεκριμένος φυσικός Zaboj V. Harvalik και η διερευνητική του μελέτη πάνω στις δύο συναφείς δημοφιλείς θεωρίες της ραβδοσκοπίας, τη θεωρία "σήμα" και την "ηλεκτρομαγνητική" θεωρία.

Την ύπαρξη κάποιου είδους αισθητήρων εντός του σώματος του ραβδοσκόπου, πειράματα που διεξήγαγε ο Ελβετός γεωλόγος J.Α. Kopp, για να προσπαθήσει να απομονώσει περιοχές του οργανισμού που είναι υπεύθυνες για τη ραβδοσκοπία.
Σε οποιοδήποτε στάδιο και αν βρίσκεται ο ραβδοσκόπος, χρειάζεται κάποιο εργαλείο και τουλάχιστον κάποια γνώση του πώς να το χρησιμοποιεί. Ένα εργαλείο με το οποίο μπορεί να κάνει αρχή, είναι οι «βέργες γωνίες» και μετά να φροντίσει να αγοράσει κάτι πιο τέλειο.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται όλα τα ορυκτά μεταλλεύματα από τα οποία εξάγονται τα πολύτιμα μέταλλα και οι διάφορες προσμίξεις με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Ιστορίες Σημάδια Οδοιπορικά Σχετικά με ραβδοσκοπία ορυκτά μεταλλεύματα χρυσού αργυρού και χαλκού.
Ακόμη και σε αυτή τη νέα εποχή των στιγμιαίων πληροφοριών, μπορεί να σας εκπλήξει το πόσο πολλοί επίδοξοι χρυσοθήρες δεν μπορούν να βρουν τη διαφορά μεταξύ του «ψεύτικου χρυσού» (Fool’s Gold) και του πραγματικού.

Polatidis Group
Πολατίδης
Τιμή βιβλίου: 28,00 €






\





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου