ΜΕ ΤΑ PSAXTIRIA ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΕ ΤΑ PSAXTIRIA ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Στην Θεσσαλονίκη 14-16 Οκτωβρίου 2016 έγινε η ετήσια συγκέντρωση του forum psaxtiria όπου συγκεντρώθηκαν οι φίλοι του forum από όλες τις πόλης της Ελλάδας : Λαμία, Τρίκαλα, Κατερίνη, Ξάνθη, Σπάρτη, Κρήτη, Γιάννενα, Άρτα, Βέροια, Έδεσσα, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Βόλο, Κόρινθο, Δωδεκάνησα, Πάτρα, Ναύπλιο, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Αθήνα και άλλες πόλεις. Μια καθιερωμένη πλέον συνάντηση που οι διοργανωτές της έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για να πετύχει και παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και τόσο ευνοϊκές η διοργάνωση στέφτηκε με επιτυχία.

  
 Η εταιρία Polatidis Group παραβρέθηκε και αυτή με μια τεράστια ποικιλία από ανιχνευτές μετάλλων όλων των εταιριών NOKTAMAKROGARRETTFISHER, White’s, TEKNETICSREX κ.α. και διάφορα αξεσουάρ (τα νέα σκαπτικά εργαλεία TEXAS GOLDPINPOINTERΑΞΕΣΟΥΑΡ κ.α.) απαραίτητα για έναν κυνηγό θησαυρών. Ο Γιώργος Πολατίδης, οι έμπειροι τεχνικοί του καθώς και εκπρόσωποι των εταιριών Nokta και Makro έκαναν επίδειξη των μηχανημάτων και εξήγησαν την αρχή λειτουργίας των ανιχνευτών μετάλλων. Η χαρά μας ήταν μεγάλη που βρεθήκαμε κοντά στους πελάτες μας και με βάση όλα όσα μας είπαν μας βοήθησαν να βρούμε καινούριες τεχνολογίες για να καλύψουμε τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη με το καλύτερο τρόπο.

 
 


 
 
 Όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μηχανήματα χρυσού όλων των κατηγοριών: παλμικά (με τελάρο ή πηνίο), VLF, αποστατικά, μαγνητόμετρα αλλά και επαγγελματικούς ανιχνευτές για εξειδικευμένες έρευνες . Τα «ψαχτήρια» αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των ανιχνευτών μετάλλων και των τεχνικών έρευνας. Δοκίμασαν διάφορα μοντέλα ανιχνευτών στο δοκιμαστήριο που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές και είδαν πως συμπεριφέρονται τα μηχανήματα χρυσού σε πραγματικές συνθήκες και με πραγματικούς στόχους.

  
 
 
Η εταιρία Polatidis Group παρουσίασε επίσης κάμερες βυθού που μπορούν να φτάσουν σε βάθος μέχρι 50 μέτρα γιατί πιστεύει ότι πολλά πολύτιμα αντικείμενα κρύβονται στην θάλασσα. Τα "ψαχτήρια" ενθουσιάστηκαν με αυτή την νέα μέθοδο έρευνας. Ο βυθός δεν θέλει σκάψιμο , θέλει έρευνα. Περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν θα βρήτε ΕΔΩ.

 
 Σας δημοσιεύουμε και κάποιες φωτογραφίες και βίντεο από το χώρο του δοκιμαστηρίου καθώς και μερικά σημάδια. Τους υποσχεθήκαμε στην επόμενη συνάντηση να είμαστε πάλι εκεί και μακάρι να έρθουν και άλλοι έμποροι μηχανημάτων και πολλά ακόμα ψαχτήρια γιατί πρέπει να είμαστε φίλοι με τα ψαχτήρια για να γινόμαστε καλύτεροι. Εμείς μαθαίνουμε από αυτούς και αυτοί από εμάς.

 
 

  
 
 
Σημάδια Κρυμένων Θησαυρών.Σε κάποια από αυτά τα σημάδια και σε παρόμοια βρέθηκαν χρυσές λίρες, σπηλιές, αποκρύψεις ανταρτών και πολεμικό υλικό. Πολλά απο τα σημάδια που απεικονίζονται είναι κομιτατζήδικα, αντάρτικα, τούρκικα, στρατιωτικά και άλλα συμβολίζουν και σκαλίστηκαν για λόγους που δεν θα μάθουμε ποτέ. Ο Πολατίδης πιστεύει στα σημάδια και συμβουλεύει όσους βρίσκουν σήμαδια καταρχήν να μην τα χαλάνε για οποιοδήποτε λόγο γιατί το κάθε σημάδι συμβολίζει και έχει δημιουργηθεί για κάποιο κρυμένο αντικείμενο ή κάποιον άλλο λόγο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πολλά από τα σκαλιστά σημάδια μπορεί να μην κρύβουν τίποτα. Κάποιο σημάδι με ένα σχέδιο δεν σημαίνει ότι πάντα κρύβει και κάποιο θησαυρό. Μπορεί να κρύβει μια σπηλιά, μια αποθήκη, ένα αμπρί, σταρτιωτικό υλικό ή κάποιο οδοιπορικό. Μπορεί επίσης κάποιος βοσκός, κυνηγός η οποιοσδήποτε άλλος τυχαίος που βρέθηκε στο βουνό να σκάλισε ένα σύμβολο σε μια πέτρα, βράχο, σε κορμό ή δέντρο για τον δικό του προσωπικό λόγο. Κάποιος μπορεί να ήθελε να χαράξει ένα πέταλο, μια πέρδικα, ένα σταυρό, βέλος, όπλο, μια αρκούδα, χελώνα, ένα λαγό, αστέρι, ήλιο, κάποιες τρύπες και πολλά άλλα σημάδια.

Από αυτή την Γή πέρασε πολύς κόσμος κατά καιρούς. Εγκαταστάθηκαν σε βουνά, λαγκάδια, ποτάμια και διάφορα άλλα μέρη. Πολλές αυτοκρατορίες για 2.500 χρόνια ζήσαν και βασίλεψαν σε διάφορες περιοχές όπως οι άρχαιοι Έλληνες, Ρωμαίοι, Σταυροφόροι, Βυζαντινοί, Χριστιανοί και Οθωμανοί. Ιδίως τα τελευταία 100 χρόνια έιχαμε δύο παγκόσμιους πολέμους με αποκορύφωση τον εμφύλιο γι'αυτό και υπάρχουν χιλιάδες σημάδια και πολλά κρυμένα και χαμένα αντικείμενα. Οι αντάρτες και οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν πολλές φορές δέντρα για να κάνουν κάποια απόκρυψη. Οι Βυζαντινοί και οι κομιτατζήδες χρησιμοποιούσαν συνήθως εκκλησίες, ομοιώματα ζώων και λόφους. Οι Αρχαίοι συνήθως κρύβανε τους θησαυρούς τους σε χάνια εκείνης της περιοχής. Οι μεγάλες οργανωμένες αποκρύψεις είναι σε σπηλιές που τις χρησιμοποίησαν όλοι οι άνθρωποι που πέρασαν από τον πλανήτη Γη.

Μερικές ακόμα συμβουλές από τον Πολατίδη. Όταν βρουμε κάποιο χαραγμένο σημάδι κοντά σε ένα μύλο, μια εκκλησία, γέφυρα ή σε κάποιους μοναδικούς, ξεχωριστούς βράχους που από μόνα τους είναι κάποιο σημάδι ή ομοίωμα, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ερευνήσουμε ποιά εποχή έγινε και τι συμβολίζει. Γνωρίζουμε ποιά σύμβολα είχαν οι άρχαιοι Έλληνες, Ρωμαίοι, Σταυροφόροι, Τούρκοι, οι αντάρτες και οι κομιτατζήδες γιατί το κάθε σημάδι έχει τις δικές του μετρήσεις. Το Πους, η Ασκελιά ή το Αρσίν είναι μονάδες μέτρησης μήκους και αντιστοιχεί περίπου στο μήκος βήματος του ανθρώπου. Δηλαδή αν ένα σημάδι είναι Τούρκικο και μεταφράζεται σε 7 ασκελιές τότε σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε απόσταση 7 περίπου βημάτων από το κρυμένο αντικείμενο.

 
 
Πολλοί συμπολίτες μας βρήκαν κάποια αντικείμενα χαλώντας κάποιο σπίτι, κάτω από κάποιον βράχο  που κατρακύλησε τυχαία, ανοίγοντας κάποιον δρόμο ή χωράφι με σκαπτικά μηχανήματα, κόβοντας ένα δέντρο βρέθηκαν κάποιες λίρες μέσα σε μια κουφάλα, μια μεγάλη νεροποντή έχει φανερώσει επίσης κάποιο θησαυρό. Βέβαια σε όλες αυτές τις ιστορίες δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιος ανιχνευτής μετάλλων αλλά ήταν καθαρά θέμα τύχης.
Κάποιοι αντάρτες, Τούρκοι, Άγγλοι, Ιταλοί, Γερμανοί αλλά και Βούλγαροι που έφυγαν από την Ελλάδα επέστρεψαν μετά από χρόνια να βρουν κάτι που είχαν κρύψει, στα μέρη που πήγαν δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τον χώρο που είχαν αφήσει τότε κρυμμένες κάποιες χρυσές λίρες γιατί κάποιο μέρος του βουνού έγινε χωράφι, το μονοπάτι έγινε δρόμος ή εξαφανίστηκε μέσα στο δάσος, μια πηγή μπορεί να εξαφανίστηκε και κάποια γέφυρα μπορεί να μεταφέρθηκε ή να κατεδαφίστηκε και να εξαφανίστηκε με την πάροδο των χρόνων. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάστηκε να αγοράσουν έναν ανιχνευτή μετάλλων για να κάνουν την έρευνα τους ευκολότερη. Σε κάποιες περιπτώσεις είχε αποτέλεσμα και σε κάποιες άλλες ήρθαν δεύτεροι γιατί κάποιος άλλος τους είχε προλάβει.
Επειδή τα μέρη αλλάζουν πολλοί πελάτες μας μπερδεύονται και δεν μπορούν να βρουν το σωστό σημείο ακόμα και αν έχουν κάποιο χάρτη. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πολλοί από τους χάρτες που κυκλοφορούν, ιδικά στην αγορά, φτιάχτηκαν για να οικονομήσουν κάποιοι πονηροί και να βγάλουν χρήματα, κανένας αν είχε έναν αληθινό χάρτη δεν θα τον έδινε με ευκολία για μερικά χρήματα. Γιατί όπως ξέρουμε όλοι αν βρούμε ένα κιβώτιο λίρες η αξίας τους μπορεί να είναι το λιγότερο 3,000,000 €.
Από τις 100 ιστορίες που θα ακούσει κάποιος οι είκοσι μπορεί να έχουν ενδείξεις και οι 10 αποδείξεις και οι 5 θησαυρό. Θησαυρός δεν σημαίνει απαραίτητα χρυσάφι ή χρυσές λίρες, θησαυρός μπορεί να είναι και μια κρύπτη με παλιά βιβλία ή έγραφα, ή πετράδια ή μια αποθήκη πυρομαχικών γιατί τότε οι αντάρτες, οι κομιτατζήδες και οι αγωνιστές τα όπλα και τα χρήματα τους τα κρύβανε για να κατέβουν σε κάποια πόλη ή χωριό να ξεχειμωνιάσουν γιατί θα τους έπιαναν αν τους έβρισκαν με τα όπλα. 
Υπάρχουν πολλοί χάρτες που λένε ότι είναι ψεύτικοι. Η αλήθεια είναι ότι είναι παραποιημένοι. Παραποιημένος γίνεται ένας χάρτης όταν κάποιος έχει επέμβει σε αυτόν είτε σβήνοντας κάποιο στοιχείο είτε προσθέτοντας κάτι παραπανίσιο. Οι λόγοι παραποίησης διαφέρουν είτε για να ξεγελάσει τον φίλο του και να είναι ο μοναδικός που ξέρει την μοναδική λύση, είτε για να κάνει πλάκα. Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε έναν αυθεντικό χάρτη όταν ή το έχουμε βρει και βγάλει οι ίδιοι από την γη μέσα σε κάποιο μπουκάλι ή κουτί είτε τον έχουμε ελέγξει για την αυθεντικότητα του με άνθρακα για να δούμε την χρονολογία προέλευση του.
Καλά είναι αυτοί που αγοράζουν έναν ανιχνευτή μετάλλων ή έχουν είδη στην κατοχή τους  κάποιο μηχάνημα χρυσού ή κάποιο ραβδοσκοπικό όργανο και ψάχνουν για κάποιο σημάδι ή μια ιστορία που άκουσαν ή ερευνούν κάποιον χάρτη πρέπει να το δουν σαν ένα χόμπι γιατί από τους 100 που ψάχνουν για χρυσό οι 5 θα βρουν κάποιο θησαυρό. Καλό είναι να πηγαίνετε στις δουλειές σας και τον ελεύθερο σας χρόνο να ψάχνετε γιατί είναι ένα χόμπι και όχι επάγγελμα. Στην Αμερική είναι ένα από τα πιο δημοφιλείς χόμπι.  Βάλτε το σαν χόμπι στην ζωή σας για να γίνει πιο όμορφη. 
  
Καλά είναι αυτοί που αγοράζουν έναν ανιχνευτή μετάλλων ή έχουν είδη στην κατοχή τους κάποιο μηχάνημα χρυσού ή κάποιο ραβδοσκοπικό όργανο και ψάχνουν για κάποιο σημάδι ή μια ιστορία που άκουσαν ή ερευνούν κάποιον χάρτη πρέπει να το δουν σαν ένα χόμπι γιατί από τους 100 που ψάχνουν για χρυσό οι 5 θα βρουν κάποιο θησαυρό. Καλό είναι να πηγαίνετε στις δουλειές σας και τον ελεύθερο σας χρόνο να ψάχνετε γιατί είναι ένα χόμπι και όχι επάγγελμα. Στην Αμερική είναι ένα από τα πιο δημοφιλείς χόμπι. Βάλτε το σαν χόμπι στην ζωή σας για να γίνει πιο όμορφη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου