ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
1. Χρησιμοποιήστε ακουστικά. Θα ακούτε λιγότερους ήχους που αποσπούν τη προσοχή σας και περισσότερους ήχους στόχων. Και θα βρείτε περισσότερα. Ψηλορείτης (Ίδη) 2456 Κρήτη (Ρέθυμνο), Κέρκυρα

2. Πάντα είναι καλή ιδέα να περπατάτε αργά και να καλύπτετε με τις σαρώσεις σας. Αλλά αν ψάχνετε μεγάλες εκτάσεις καινούριων περιοχών μπορεί να θέλετε να περπατάτε λίγο πιο γρήγορα και να μην καλύπτετε τις σαρώσεις σας τόσο καλά ώσπου να αρχίσετε να βρίσκετε κάποια καλά ευρήματα. Στη συνέχεια, επιβραδύνετε, καλύπτοντας τις περιοχές όπου ανιχνεύετε και καλύψτε κάθε εκατοστό του εδάφους. Λευκά Όρη (Μαδάρες) 2453 Χανιά, Πιερία.

3. Σε περιοχές με πολλά άχρηστα μέταλλα, μειώστε τις επιπτώσεις «συγκάλυψης» των σκουπιδιών που βρίσκονται κοντά σε καλούς στόχους χρυσού, χρησιμοποιήστε μικρότερο και πιο αργό μοτίβο σάρωσης. Σάμος, Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα) 2429 Νότια Πίνδος (Ιωάννινα, Τρίκαλα)

4. Σε περίπτωση αμφιβολίας, σκάψτε. Αν το μηχάνημα δεν είναι αρκετά σίγουρο αν ένας στόχος είναι καλός ή κακός, σκάψτε τον.


5. Τα καλά πράγμα τα είναι συνήθως σε δυάδες. Ή ακόμα και σε τριάδες. Μόλις βγάλετε έναν καλό στόχο, πάντα να ξαναελέγχετε την τρύπα για ένα δεύτερο σήμα και να ψάχνετε προσεκτικά και άμεσα την περιοχή περπατώντας αργά γύρω από την τρύπα δυο ή τρεις φορές, επικαλύπτοντας τις σαρώσεις σας σε έναν ευρύτερο κύκλο. Πάντα να σκάβετε οποιονδήποτε ύποπτο ήχο γύρω από τον καλό στόχο. Αρκαδία, Ταΰγετος 2407 Πελοπόννησος (Λακωνία).

6. Επανελέγξτε την τρύπα ακόμα και αν αυτό που βρήκατε ήταν σκουπίδι. Οι καλοί στόχοι βρίσκονται συχνά κάτω από τους κακούς στόχους. Καβάλα

7. Εξασκηθείτε. Εξασκηθείτε πάνω σε γνωστούς στόχους. Εξασκήστε την ρύθμιση εδάφους. Εξασκήστε τον ακριβή εντοπισμό. Ξαναδιαβάστε το κατάλληλο κομμάτι αυτού του εγχειριδίου αν έχετε προβλήματα. Ροδόπη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όποια μέθοδο και να επιλέξετε, να θυμάστε ότι οι υπεύθυνοι κυνηγοί θησαυρών είναι περήφανοι για την ικανότητά τους να αφήνουν το έδαφος και την βλάστηση άθικτη και ακέραια.


Αθήνα Πάτρα Θεσσαλονίκη Αριδαία Αλεξάνδρεια Λάρισα Ηράκλειο Πειραιάς Περιστέρι Καλλιθέα Καλλιθέα Βόλος Ίλιον Καβάλα Γλυφάδα Κατερίνη Ζωγράφου Κερατσίνι Ιωάννινα Καρδίτσα Τρίκαλα Αττική Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη Ξάνθη Σέρρες Χανιά Γιαννιτσά.ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Μια λανθασμένη ένδειξη προκύπτει όταν κάτι ακούγεται σαν ένας καλός στόχος, αλλά δεν είναι. Ο ανιχνευτής χρυσού κάνει σπουδαία δουλειά διαχωρισμού, αλλά οι «κακοί στόχοι» με παρόμοια ηλεκτρικά χαρακτηριστικά μπορεί να το ξεγελάσουν. Μεγάλα κομμάτια άχρηστων μετάλλων ή αντικείμενα πολύ κοντά στο πηνίο αναζήτησης θα παράγουν «καλό» ήχο κατά καιρούς. Η εμπειρία είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Καθώς περνάτε περισσότερες ώρες με τον gold detector σας, θα μάθετε σύντομα πώς να διακρίνετε τις «λανθασμένες ενδείξεις». Αρχικά όταν περνάτε πάνω από ένα στόχο, και παίρνετε καλά αποτελέσματα, θα διαπιστώσετε ότι περνώντας πάνω από έναν στόχο μια ή δυο φορές παραπάνω, το σήμα θα αποδυναμώσει ή θα εξαφανιστεί τελείως.
Ζήρεια (Κυλλήνη) 2374 Πελοπόννησος (Κορινθία), Ξάνθη.

Τα παρακάτω είναι κάποιες πηγές λανθασμένων ενδείξεων και η επίλυση:
1. Ηλεκτρική παρεμβολή: Προκαλείται από το ραδιόφωνο και τους πύργους τηλεόρασης, γραμμές ρεύματος ή άλλους ανιχνευτές μετάλλων.
ΛΥΣΗ: Απομακρυνθείτε από την πηγή, επιβραδύνετε την ταχύτητα σάρωσης, ή χαμηλώστε την ευαισθησία.

2. Έδαφος υψηλής περιεκτικότητας σε ορυκτά (μεταλλοφορία εδάφους): Εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα σιδήρου ή άλατος .
ΛΥΣΗ: Μειώστε την ευαισθησία, αυξήστε το επίπεδο διαχωρισμού ή αναπροσαρμόστε την ρύθμιση εδάφους. Πρέβεζα, Αροάνια (Χέλμος) 2355 Πελοπόννησος (Αχαΐα)
Θεσπρωτία.

3. Περιοχές με πολλά σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα: Μπορεί να έχουν αποτέλεσμα συνεχούς «βουητού».
ΛΥΣΗ: Προσαρμόστε το επίπεδο διαχωρισμού ή μειώστε την ευαισθησία. Σε μερικές περιοχές, ένα μικρότερο πηνίο θα είναι επωφελές για να καταφέρετε καλύτερη διαφοροποίηση στόχων.

4. Παρεμβολές μετάλλων: Το metal detector θα ανακαλύπτει μέταλλα ΠΑΝΩ και ΣΤΟ ΠΛΑΙ του πηνίου, τόσο καλά όσο και κάτω από αυτό.
ΛΥΣΗ: Απομακρύνετε μεγάλες μεταλλικές δομές, τα εργαλεία σκαψίματος, μέταλλα στα παπούτσια σας και το καλώδιο του πηνίου που κρέμεται πάνω από το πηνίο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου